Feuth.eu - Sander Feuth Homepage

home

About Feuth.eu

De Bourgogne is een streek met een rijke historie. De hoofdstad is Dijon, een middeleeuwse stad waar de Hertogen van de Bourgogne hun zetel hadden. In de omgeving van het huisje vind je vele kastelen die je kunt bezoeken. Vlakbij ligt Cluny, de vroegere zetel van de paus en nu toeristische trekpleister met terrasjes, winkels en de koninklijke stallen.

In de lente, zomer en herfst zijn er diverse festivalletjes; een theaterfestival, jazzfestival, allerlei brocantes en veel muziekuitvoeringen. In Vezelay wordt in juli het grote bedevaartsfeest 'Fete de la Sainte-Madeleine' gehouden en voor de gourmands in Salieu in augustus het 'Fete du Charlollais'. In de omgeving vind je allerlei kunstenaars die hun werk verkopen in kleine 'galeries d'art' en 'salles d'expositions'.

Ook is de Bourgogne bekend om haar wijnen; je bevindt je midden in de Cote d'Or. In de directe nabijheid worden bekende wijnen als Maconnais en Beaujolais gemaakt. Er zijn verschillende wijnroutes, proeverijen en andere activiteiten die met wijn maken en drinken te maken hebben. Bij de verschillende caves kun je de heerlijkste wijnen proeven en kopen.

Voor een actieve vakantie kom je ruimschoots aan je trekken. Vanuit het huisje loop je direct het bos in waar je uren kunt wandelen. Ook zijn er vele wandelroutes in de buurt. Voor fietsers is het een waar paradijs. In Cluny zijn mountainbikes te huur waarmee je mooie tochten kunt maken door de omgeving. Ook zijn in Cluny tennisbanen. Squashbanen vind je in Macon. Het dichtsbijzijnde meer is het Lac de Saint-Point in Tramayes, ongeveer een half uurtje rijden. In Cluny is een zwembad.

Voor een dosis cultuur en stad ben je binnen een half uur in Macon en in anderhalf uur in Lyon, de een-na-grootste stad van Frankrijk. Zowel in Macon als Lyon vind je bioscopen en theaters en kun je uitgebreid winkelen.

Voor een ondergronds avontuur kun je terecht in de grotten van Aze (de 'duizend beren grot'): prehistorische grotten met een ondergrondse rivier.

 • De Maria van Suin
 • Cluny
 • Taizé
 • Beaune
 • Dijon
 • Lyon


 • Tuin


  Tuin


  Prieeltje


  Uitzicht vanuit prieeltje